کامپوزیت برای چه دندان هایی مناسب است؟ شرایط لازم برای کامپوزیت دندان دلایل انجام کامپوزیت کامپوزیت روی روکش کامپوزیت روی دندان عصب کشی شده کامپوزیت روی دندان خراب سوالات متداول حرف آخربسیاری از مردم به دلایل مختلف دوست دارند لبخند خود را بهبود ببخشند. با این حال، به خاطر هزینه های این کار و درد […]

بسیاری از مردم به دلایل مختلف دوست دارند لبخند خود را بهبود ببخشند. با این حال، به خاطر هزینه های این کار و درد و عوارض پروسه های درمانی ممکن است از دستیابی به لبخند رویاهای خود صرفنظر کنند.  اگر شما هم جزء این افراد هستید، باید بدانید که همه روش های دندانپزشکی زیبایی گران و پر هزینه نیستند. روش های آسان و مقرون بصرفه ای نیز وجود دارد، بنابراین حتی با یک بودجه محدود نیز می توانید لبخندتان را زیباتر کنید. باندینگ دندان یکی از این درمان هاست. این روش غیر تهاجمی، سریع و مهم تر از همه ارزان است و می تواند مشکلات جزئی که روی دندان های جلویی شما تأثیر می گذارند را ترمیم کند.

مشاوره تخصصی و رایگان

همین الان با یک کلیک تماس بگیرید

۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸

علاوه بر این، این روش که شامل چسباندن مواد ترمیمی به مینای دندان است، انقلابی در توانایی دندانپزشک شما برای جلوگیری از پوسیدگی و بهبود ظاهر کلی لبخند شما ایجاد می کند. اما آیا شرایط لازم برای کامپوزیت را دارید؟ اگر مطمئن نیستید که این روش برای دندان های شما گزینه مناسبی محسوب می شود یا نه، با ما همراه باشید. در مطلب امروز به طور کامل توضیح خواهیم داد که باندینگ کامپوزیت برای چه افرادی مناسب است. 

با کامپوزیت دندان می توان برخی از مشکلات ظاهری دندان را بر طرف کرد

کامپوزیت برای چه دندان هایی مناسب است؟

برخی از مشکلات ساختاری و زیبایی را می توان با باندینگ دندان بهبود بخشید. مشکلات ساختاری شامل دندان‌ های پوسیده، دندان‌ های شکسته یا ترک ‌خورده و نمایان شدن ریشه ها در صورت عقب رفتگی لثه است. باندینگ دندان همچنین برای روشن کردن ظاهر دندان‌های تغییر رنگ داده، بستن فاصله‌ های بین دندان ها، تغییر شکل دندان ها، بلندتر نشان دادن دندان‌ های کوتاه و همچنین به عنوان جایگزینی برای پر کننده های آمالگام استفاده می ‌شود. انجام کامپوزیت روی دندان های نامرتب (با نامرتبی جزئی) نیز می تواند لبخند صاف تر و شکیل تری به شما بدهد.

قبل و بعد کامپوزیت دندان

شرایط لازم برای کامپوزیت دندان

اگر نقص‌های زیبایی جزئی در دندان‌های جلویی خود دارید، ممکن است کاندید خوبی برای باندینگ دندان باشید. در صورتی که دندان ها و لثه های شما به طور کلی سالم هستند و سیگار نمی کشید، پس به احتمال زیاد این درمان زیبایی برای شما مناسب است. عیوب زیبایی جزئی شامل دندان های زرد، لکه دار، ترک خورده، شکاف دار و نامرتب هستند. اگر مشکلات ظاهری دندان های شما گسترده تر و بیشتر از این موارد باشد، آنگاه به استفاده از لمینت های پرسلن نیاز خواهید داشت.

علاوه بر این، بیمارانی که درمان ارتودنسی خود را به پایان رسانده اند نیز ممکن است پس از آن نیاز به باندینگ دندانی داشته باشند. باندینگ دندانی نتایج بریس ها را مشهودتر می کند و می تواند هرگونه لکه دندانی ناشی از بریس ها را بپوشاند.

شما ممکن است کاندید خوبی برای باندینگ دندان باشید اگر:

اینفوگرافیک شرایط مناسب برای کامپوزیت دندان کسانی که می توانند کامپوزیت کنند
  • می خواهید ظاهر دندان، شکاف یا لبخند خود را بهتر کنید.
  • یک یا چند دندان آسیب دیده، ترک خورده، شکسته یا پوسیده دارید.
  • ریشه دندان تان به علت عقب رفتگی لثه در معرض دید قرار گرفته و می خواهید آن را بپوشانید.
  • نامرتبی یا شلوغی جزئی در دندان های جلویی دارید (در این صورت باندینگ می تواند جایگزین استفاده از بریس ها شود).
  • به دنبال روشی کم هزینه و سریع هستید.
  • سالم ماندن ساختار طبیعی دندان ها برای شما اهمیت دارد.
  • اهل سیگار و دخانیات نیستید و می توانید موارد لازم برای جلوگیری از لکه شدن کامپوزیت را رعایت کنید.
اینفوگرافیک کسانی که شرایط کامپوزیت دندان را ندارند کسانی که نمی توانند کامپوزیت کنند.

ممکن است شما شرایط لازم برای کامپوزیت دندان را نداشته باشید، اگر:

  • دندان نیش شما به درستی تراز نشده است و نیاز به تنظیم دارد (مثلاً از اوربایت یا اورجت).
  • دندان طبیعی شما فاقد مینای کافی است و بنابراین امکان برقراری یک پیوند محکم بین کامپوزیت و ساختار دندان وجود ندارد.
  • برخی عادت ها نیز می توانند شانس شما را برای گرفتن ونیرهای کامپوزیت را محدود کنند. این عادات شامل گاز زدن قلم، جویدن ناخن و دندان قروچه است که می تواند منجر به ترک خوردگی کامپوزیت شود.
کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

دلایل انجام کامپوزیت

در حالی که چندین راه حل برای رفع مشکلات رایج زیبایی دندان ها وجود دارد، باندینگ اغلب می تواند موثرترین نتایج را در صورت وجود شرایط لازم برای کامپوزیت ارائه دهد. در زیر به ۵ دلیل می پردازیم که نشان می دهند چرا باید باندینگ دندان را برای بهبود ظاهر لبخند خود در نظر بگیرید.

  • یک گزینه درمانی همه کاره است: باندینگ دندان می تواند هم به عنوان یک درمان ترمیمی و هم به عنوان یک درمان زیبایی دندان به کار رود. با اینحال به خاطر داشته باشید در حالی که باندینگ طیف وسیعی از کاربردها را دارد، در هنگام پرداختن به مشکلات دندانی جزئی مؤثرتر است.
  • ساختار طبیعی دندان دست نخورده باقی می ماند: باندینگ دندانی یکی از محافظه کارانه ترین گزینه های درمانی موجود است. سایر روش‌ها، مانند روکش‌های سرامیکی، نیاز به برداشتن برخی از ساختار طبیعی دندان شما دارند تا ترمیم به طور ایمن به دندان شما متصل شود. با باندینگ دندان، ساختار طبیعی دندان شما نسبتاً دست نخورده باقی می ماند.
  • به تعداد کمی ویزیت دندانپزشکی نیاز دارد: اگر برنامه شلوغی دارید، پیدا کردن زمان برای چندین بار مراجعه به مطب دندانپزشکی می تواند چالش برانگیز باشد. خوشبختانه، پروسه باندینگ دندان شما تنها در یک جلسه دندانپزشکی کامل می شود.
  • نتایج ظاهری زیبا و طبیعی ارائه می دهد: مواد باندینگ با کیفیت، بسیاری از ویژگی های دندان های طبیعی شما را تقلید می کنند و نتیجه ظاهری مطلوبی ارائه می دهند که برای دیگران غیرقابل تشخیص است.
  • یک گزینه درمانی مقرون به صرفه محسوب می شود: یکی از مزایای انتخاب باندینگ دندان این است که راه حل مقرون به صرفه تری نسبت به ونیرهای سرامیکی یا تاج های دندان در اختیار شما قرار می دهد.

کامپوزیت روی روکش

تاج های دندانی که به آنها روکش نیز گفته می شود، کلاهک های کوچکی هستند که روی دندان ها را می پوشانند. اگر یک یا چند دندان روکش شده داشته باشید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا می توانید از کامپوزیت روی دندان روکش شده استفاده کنید؟ پاسخ این سوال منفی است. ماده کامپوزیت فقط می تواند با مینای دندان طبیعی پیوند خورده و به آن بچسبد. به همین دلیل است که اگر مینای دندان بیمار کافی نباشد، عموما باندینگ کامپوزیت به او توصیه نمی شود. بنابراین به هیچ وجه امکان نصب کامپوزیت روی دندان های روکش شده وجود ندارد و اگر هم این کار انجام شود، در طی چند روز کامپوزیت بیمار لق و جدا می شود. چون چسب مناسبی برای چسباندن محکم کامپوزیت به روکش وجود ندارد.

کامپوزیت روی دندان عصب کشی شده

پس از عصب کشی دندانها، آنها حساس تر و آسیب پذیرتر از قبل خواهند شد. در این موارد معمولا توصیه می شود برای پوشاندن آنها از تاج های دندانی استفاده کنید اما تحت شرایط خاصی می توان از کامپوزیت نیز برای محافظت از آنها استفاده کرد. احتمالا می دانید که کامپوزیت عموما برای دندان های قسمت جلویی دهان استفاده می شود.

اگر دندان های جلویی یا نیش شما عصب کشی شده و میزان آسیب دیدگی آنها محدود باشد، دندانپزشک شما می تواند از کامپوزیت روی آنها استفاده نماید. اما اگر علاوه بر انجام عصب کشی مقدار زیادی از ساختار دندان نیز تخلیه شده باشد، آنگاه توصیه می شود که روکش های دندانی روی دندان عصب کشی شده به کار روند.

کامپوزیت روی دندان خراب

پر کننده های دندانی از اواخر دهه ۱۸۰۰ میلادی مورد استفاده قرار گرفته اند. قدیمی ترین نوع آنها، پر کننده های آمالگام هستند. این احتمالاً همان چیزی است که وقتی به پر کردن دندان تان فکر می کنید، به ذهنتان می آید. اما در سال های اخیر، پرکننده های کامپوزیتی نیز واد بازار شده اند. یک پرکننده کامپوزیت، ترکیبی از سرامیک و پلاستیک است. گاهی اوقات به آنها پرکردگی‌ های همرنگ دندان نیز گفته می‌شود، زیرا با دندان ترکیب می ‌شوند و به اندازه پرکننده‌ های آمالگام قابل توجه نیستند. لبخند شما یکی از اولین چیزهایی است که مردم به آن دقت می کنند و واضح است که پرکننده های کامپوزیت بهتر از پرکننده های آمالگام به نظر می رسند. اگر حفره شما در دندانی قرار دارد که هنگام لبخند زدن به وضوح قابل مشاهده است، ما اکیدا پر کردن با کامپوزیت را توصیه می نماییم.

مشاوره تخصصی و رایگان

همین الان با یک کلیک تماس بگیرید

۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸

سریتا کلینیک تخصصی کامپوزیت دندان در تهران

سوالات متداول

موارد زیر، برخی از سوالات متداول در مورد باندینگ های کامپوزیت هستند.

۱. خطرات (ریسک های) باندینگ دندان چیست؟

باندینگ دندان با ریسک هایی نیز همراه است. مواد باندینگ ممکن است با گذشت زمان فرسوده و خرد شوند یا تغییر رنگ دهند. سایر خطرات عبارتند از:

  • افزایش خطر التهاب لثه
  • واکنش آلرژیک به مایع کاندیشنینگ، رزین کامپوزیت یا ابزار مورد استفاده در طول پروسه درمان
  • لکه شدن و تغییر رنگ کامپوزیت

یکی از معایب باندینگ دندان، آن است که این مواد به اندازه سایر درمان های ترمیمی (مانند تاج ها و لمینت ها) ماندگاری ندارند و می توانند ترک بخورند یا جدا شوند. شما باید انتظار داشته باشید که هر ۵ تا ۷ سال یک بار، کامپوزیت های خود را تعویض نمایید.

۲. آیا امکان برداشتن کامپوزیت های دندانی وجود دارد؟

بله. به علت آنکه در پروسه نصب باندینگ دندانی نیازی به تراشیدن یا برداشتن مینای دندان شما نیست، بنابراین این روش کاملا برگشت پذیر است و در واقع یکی از مزایای اصلی باندینگ دندان، همین مسئله است. هر زمان که مایل بودید، می توانید برای برداشتن باندینگ های دندانی تان به دندانپزشک مراجعه کنید.

۳. علت تغییر رنگ سریع کامپوزیت پس از نصب چه می تواند باشد؟

به طور کلی کامپوزیت ها به دلیل ساختار متخلخل خود، بیشتر مستعد رنگ پذیری هستند. هر چه رنگ کامپوزیت شما سفیدتر باشد، طبیعتا رنگ پذیری آن بیشتر خواهد بود. مواردی مثل کشیدن سیگار، مصرف زیاد قهوه و غذاهای رنگی می تواند باعث تغییر رنگ سریع تر کامپوزیت شود. با اینحال اگر این تغییر رنگ بسیار سریع اتفاق بیفتد (از چند روز تا چند هفته پس از نصب کامپوزیت)، علل احتمالی آن عبارتند از پایین بودن کیفیت ماده کامپوزیت به کار رفته، پولیش نامناسب و یا عدم پولیش کامپوزیت پس از نصب.

مشاوره تخصصی و رایگان

همین الان با یک کلیک تماس بگیرید

۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸

حرف آخر

ونیرهای کامپوزیت، جایگزین زیبایی مناسبی برای پرسلن هستند و در اکثر نقاط دنیا توسط بهترین دندانپزشکان مورد استفاده قرار می‌ گیرند. آنها همچنین می توانند تعداد زیادی از مشکلاتی که باعث می شود شما از لبخند زدن اجتناب کنید را اصلاح نمایند. مقرون به صرفه بودن، تعداد جلسات درمانی کم، عدم نیاز به بی حسی، حفظ ساختار دندان و برگشت پذیر بودن، مهم ترین مزایای این روش زیبایی دندان ها هستند. اما قبل از آنکه به سراغ باندینگ بروید، باید مطمئن شوید که شرایط لازم برای کامپوزیت را دارا هستید. یک دندانپزشک با تجربه، تنها کسی است که می تواند پس از ارزیابی وضعیت دندان ها و دهان شما با اطمینان بگوید که آیا امکان استفاده از ونیرهای کامپوزیت روی دندان های شما وجود دارد یا خیر.