جراحی ایمپلنت چیست؟ اقدامات پیش از جراحی ایمپلنت چیست؟ ایمپلنت بدون جراحی چیست؟ کاشت ایمپلنت فوری در روش جراحی ایمپلنت چیست؟ اقدامات حین جراحی ایمپلنت چیست؟ دریل پایلوت در جراحی ایمپلنت چیست؟ اقدامات بعد از جراحی ایمپلنت چیست؟ جراحی مینی ایمپلنت چیست؟ جراحی ایمپلنت دیجیتال چیست؟ جراحی بریج بر پایه ایمپلنت چیست؟ جراحی ایمپلنت اوردنچر […]
آیا متوجه شده اید که دندانهایتان لق هستند و ساختار دندانی چندانی در دهان تان باقی نمانده است؟ آیا به دلیل از دست دادن دندان در جویدن، گاز زدن یا صحبت کردن مشکل دارید؟ اگر چنین است، ممکن است زمان کاشت دندان فرا رسیده باشد. ایمپلنت دندان راهی مطمئن و ایمن برای بازگرداندن لبخند شما بدون نیاز به دندان مصنوعی یا بریج سنتی است. کاشت دندان زمانی که سایر درمان ها شکست خورده باشند، یک جایگزین عالی محسوب می شود. دلایل زیادی وجود دارد که چرا افراد ممکن است نیاز به کاشت ایمپلنت دندان داشته باشند. خواه دندانی را به دلیل آسیب دیدگی از دست داده باشید یا یک بیماری پریودنتال ، بسیار مهم است که نه تنها دندانپزشک مناسب را پیدا کنید بلکه بدانید دقیقا چه چیزی در انتظارتان است. در مطلب امروز به تمام چیزهایی می پردازیم که لازم است در مورد جراحی ایمپلنت بدانید.
کلینیک تخصصی ایمپلنت دندان
ضمانت کتبی + اقساط ۶+۱۲+۱۸+۲۴ ماهه بدون پیش
۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸
جراحی ایمپلنت چیست؟
پروسه کاشت دندان یک روش جراحی است که در آن یک ریشه مصنوعی (پس از شکافتن لثه) جایگزین ریشه طبیعی می شود. ایمپلنت دندان یا یک فیکسچر تیتانیومی که شبیه ریشه دندان شما ساخته شده است را می توان دقیقاً در جایی که دندان از دست رفته تان زمانی قرار داشت، درون فک جای داد. کاشت ایمپلنت با ارائه زیبایی و قدرت در حل مشکلات دهانی مانند دندان های از دست رفته یا آسیب دیده موثر هستند. علاوه بر این، ایمپلنتهای دندانی به جلوگیری از کاهش استخوان زیر توده لثه کمک می کنند زیرا در مقایسه با سایر روش های درمانی مانند پروتز و تاج، رشد استخوان را تحریک می نمایند.
بیشتر بدانید : ایمپلنت دندان
اقدامات پیش از جراحی ایمپلنت چیست؟
فرآیند کاشت ایمپلنت دندان می تواند طولانی و پیچیده باشد اما ارزش صبر کردن را دارد. اولین قدم در این فرآیند، یافتن دندانپزشکی است که در این روش جراحی متخصص باشد. هنگامی که یک دندانپزشک واجد شرایط را پیدا کردید، دهان شما را معاینه می کند و به شما ایده می دهد که قبل از گذاشتن ایمپلنت چه اتفاقی باید بیفتد. همچنین دندانپزشک، سابقه پزشکی شما را بررسی می کند و برنامه درمان ایمپلنت شما را در طول مشاوره اولیه ایجاد می نماید.
معاینه کامل استخوان، اعصاب و سینوس ها مورد نیاز است. همچنین برای تعیین اینکه آیا مشکلات اساسی مانند پوسیدگی دندان و بیماری لثه وجود دارد که می تواند در طول فرآیند ایمپلنت برای شما مشکل ایجاد کند، یک عکس اشعه ایکس پانورامیک نیز گرفته می شود.
بیشتر بدانید : ایمپلنت دندان اقساطی
در صورت نیاز به کشیدن دندان پوسیده ممکن است دندانپزشک شما توصیه کند قبل از قرار دادن ایمپلنت تان یک یا دو ماه صبر کنید. با این حال اگر وضعیت وخیم باشد، می توان دندان را کشیده و ایمپلنت را در همان روز نصب کرد.
علاوه بر این برای بیمارانی که استخوان فک ضعیف یا آسیب دیده دارند، پیوند استخوان دندان یا لیفت سینوس می تواند آن را تقویت کند. با این حال، این روش می تواند به طور قابل توجهی عمل جراحی کاشت دندان را به تأخیر بیندازد، زیرا معمولا بین ۳ تا ۶ ماه طول می کشد که فک شما به طور کامل بهبود یابد تا بتواند ایمپلنت را در جای خود محکم نگه دارد.
ممکن است سپری کردن این همه مراحل (آن هم فقط برای یک دندان) کار زیادی به نظر برسد، اما اگر به درستی انجام شود، درصد موفقیت را تا حد زیادی بالا خواهد برد.
بیشتر بدانید : ایمپلنت بدون جراحی
ایمپلنت بدون جراحی چیست؟
ایمپلنت بدون جراحی از روشهای محبوب کاشت دندان است که در آن پایه ایمپلنت بدون ایجاد برش در لثه و بدون نیاز به بخیه، درون استخوان فک کاشته می شود. بنابراین طبیعی است که درد، خونریزی و طول دوره نقاهت به حداقل می رسد. اما این روش برای همه بیماران توصیه نمی شود. اگر لثه های سالمی دارید و حجم استخوان های فک شما کافی است، به احتمال زیاد می توانید ایمپلنت بدون جراحی را امتحان کنید.
بیشتر بدانید : ایمپلنت پانچ
ایمپلنت بدون جراحی به دو روش انجام می شود: روش لیزری و روش پانچی. در روش لیزری، حفره مورد نیاز برای کاشت پایه ایمپلنت توسط لیزر و با کمک عکس های سه بعدی گرفته شده از فک بیمار ایجاد می شود. اما در روش پانچی، حفره مورد نیاز با دستگاه مخصوص پانچ ایجاد می شود.
بیشتر بدانید : ایمپلنت لیزری
کاشت ایمپلنت فوری در روش جراحی ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت فوری روشی است که در آن پایه ایمپلنت و دندان جایگزین هر دو به طور همزمان قرار می گیرند، نه اینکه بین مرحله اول و دوم (مانند ایمپلنت معمولی) ۳ تا ۶ ماه فاصله بیفتد. این فرآیند فوری که در اصطلاح دندانپزشکی به عنوان “بارگذاری فوری” شناخته می شود، به این معنی است که شما می توانید در حدود یک ساعت صاحب دندان جدیدتان شوید. برای بیمارانی که دندان شکسته دارند یا در شرف از دست دادن یک دندان هستند، کاشت ایمپلنت فوری گزینه مناسبی برای جایگزینی دندان است. در واقع ایمپلنتهای فوری راه حلی سریع، مقرون به صرفه و با دوام ارائه می دهند.
بیشتر بدانید : ایمپلنت فوری
اقدامات حین جراحی ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت دندان معمولاً طی چند ماه و با یک سری عمل ها و تست های جزئی انجام میشود.
- ابتدا اسکن و عکس برداری با اشعه ایکس انجام می شود تا به دندانپزشک تصویر بسیار واضحی از محل قرار گرفتن ایمپلنت داده شود.
- ایمپلنت دندان در یک عمل جزئی (پس از شکافتن لثه) در استخوان فک قرار می گیرد. قبل از عمل، لثه های شما بی حس خواهند شد تا در طول جراحی احساس درد نکنید.
- در عرض چند ماه، استخوان اطراف ایمپلنت دندان رشد می کند.
- هنگامی که ایمپلنت پایدار شد، دندانپزشک اباتمنت را نصب می کند. اباتمنت، قطعه ای است که برای اتصال روکش دندان بر روی پایه فیکسچر به کار می رود.
- مدتی بعد، دندانپزشک یک قالب از دهان برای ساختن دندان یا دندان مصنوعی می گیرد.
- در نهایت، دندان مصنوعی به فونداسیون پیچ یا سمان می شود.
فراموش نکنید که فرایند کاشت ایمپلنت، یک روند آهسته با تعداد زیادی مراجعه به دندانپزشک و بررسی های لازم است. بنابراین صبور باشید.
دریل پایلوت در جراحی ایمپلنت چیست؟
دریل (مته) اولیه ای که هنگام ایجاد سوراخ برای ایمپلنت دندان استفاده می شود، دریل پایلوت نامیده می شود. دریل پایلوت، مته ای با قطر کوچک است که همانطور که از نامش پیداست، برای ایجاد سوراخی استفاده می شود که به عنوان راهنما برای دریل های دیگر به کار می رود.
هنگام استفاده از دریل پایلوت، دندانپزشک ممکن است از یک جیگ (jig) پلاستیکی استفاده کند. این وسیله ای است که از قبل با استفاده از قالب های گچی دهان بیمار ساخته شده است. این ابزار در موقعیت مورد نظر نصب می شود.
سپس مته پایلوت از طریق دهانه آن که در مرکز روی محل ایمپلنت قرار دارد، وارد می شود. جیگ به هدایت جهت دریل و قرار گرفتن آن درست در وسط محل کاشت، کمک می کند. در این مرحله اولیه دریل کردن، از پایلوت فقط برای ایجاد سوراخی در حدود یک سوم تا نصف کل طول مورد نیاز برای ایمپلنت دندان استفاده می شود.
بیشتر بدانید : درد ایمپلنت دندان
اقدامات بعد از جراحی ایمپلنت چیست؟
خواه جراحی کاشت دندان را در یک مرحله انجام دهید یا در چند مرحله، به احتمال زیاد برخی از ناراحتی های معمول مرتبط با هر نوع جراحی دندان را خواهید کرد، مانند:
- تورم لثه ها و صورت
- کبودی پوست و لثه ها
- درد در محل ایمپلنت
- خونریزی جزئی
ممکن است پس از عمل ایمپلنت دندان به داروهای مسکن یا آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید. اگر تورم، ناراحتی یا هر مشکل دیگری در روزهای بعد از جراحی بدتر شد، با جراح دهان خود تماس بگیرید.
پس از هر مرحله از جراحی لازم است در دوره بهبودی از غذاهای نرم با دمای ملایم و خنک استفاده کنید. به طور معمول، جراح شما از بخیه هایی استفاده می کند که خود به خود جذب می شوند. در غیر اینصورت لازم است حدود ۷ تا ۱۰ روز بعد از جراحی برای کشیدن بخیه ها به دندانپزشک مراجعه کنید.
جراحی مینی ایمپلنت چیست؟
مینی ایمپلنت های دندانی، ساختاری مشابه ایمپلنت های معمولی دارند اما کوچکتر هستند. برخلاف ایمپلنت های معمولی، آنها از یک پیچ یک تکه تشکیل شده اند که قطر آن کمتر از ۳ میلی متر است و دارای انتهای توپی شکلی است که از استخوان فک بیرون زده است.
مینی ایمپلنت های دندانی از طریق روش های کم تهاجمی نسبت به ایمپلنت های دندانی معمولی نصب می شوند. در مقایسه با ایمپلنت های معمولی، مینی ایمپلنت ها در عمق کمتری قرار می گیرند بنابراین جراحی مینی ایمپلنت ساده تر و دوره نقاهت کوتاه تر است.
از آنجایی که قرار دادن مینی ایمپلنت های دندانی پیچیدگی کمتری دارد، فرایند نصب آنها سریع تر خواهد بود. دندانپزشکان معمولاً می توانند مینی ایمپلنت ها را در یک بار مراجعه با استفاده از بی حسی موضعی قرار دهند. به علاوه، نیازی به بخیه نیست. با این حال، ایمپلنتهای معمولی چندین ماه طول می کشند و حداقل به دو جلسه دندانپزشکی نیاز دارند. برخی درمانها ممکن است نیاز به بازدیدهای اضافی برای پیوند استخوان داشته باشند تا استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنتها تأمین شود.
جراحی ایمپلنت دیجیتال چیست؟
روشی است که در آن بجای استفاده از تصاویر گرفته شده با اشعه ایکس، یک شبیه سازی کامپیوتری سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوان و محل عصب در طی جراحی ایمپلنت دیجیتال به کار می رود. یک دندانپزشک زیبایی معتبر می تواند با استفاده از این دانش، یک جراحی با حداقل برش را برنامه ریزی کند. در مقایسه با عمل ایمپلنت معمولی، در جراحی کاشت دیجیتال به میزان قابل توجهی ناراحتی کمتری وجود دارد زیرا بر ایجاد کوچکترین برش ممکن تمرکز دارد.
یک راهنمای دقیق روی دندان ها در طول درمان ایمپلنت دندانی قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که هیچ عصب یا دندانی آسیب نمی بیند. این راهنما همچنین به دندانپزشکان در ایجاد برش های دقیق اما ریز برای قرار دادن ایمپلنت دندان کمک می کند.
جراحی بریج بر پایه ایمپلنت چیست؟
بریج بر پایه ایمپلنت از ایمپلنت های دندانی که در استخوان فک بیمار قرار می گیرد، به عنوان پایه استفاده می کند. ترمیم ها قسمت قابل مشاهده در بالا هستند و جایگزین دندان ها می شوند. اینها می توانند دندان های مجاور را حفظ کرده و از استخوان فک محافظت کنند. در این روش، دندانپزشک شما شکاف یا شکاف ها را با یک ایمپلنت مصنوعی و یک بریج ایمپلنت دندانی پشتیبان جایگزین می کند. پس از کاشت ایمپلنت دندان و سپس قرار دادن بریج می توانید از لبخند جدید و زیبایتان لذت ببرید.
یکی از مزیت های کلیدی بریج بر پایه ایمپلنت آن است که این روش بسیار سالم است. برخلاف بریج های معمولی، هیچ دندانی برای حمایت از آن تراشیده نمی شود. به عبارت دیگر، بریج با ایمپلنت توسط ایمپلنت های دندانی حمایت می شود و نه دندان های طبیعی. این بدان معنی است که هیچ دندان طبیعی به هیچ وجه دستکاری یا تغییر نمی یابد. این روش برای موقعیت هایی که باید بیش از یک شکاف را پر کنید، عالی است.
بهترین چیز در مورد بریج های دندانی با ایمپلنت این است که می توانند سال ها دوام بیاورند. در برخی موارد، پل ممکن است فرسوده شود. با این حال، ایمپلنت شما نباید نیاز به نگهداری اضافی داشته باشد. مردم معمولا آنها را به جای بریج های دندانی معمولی انتخاب می کنند زیرا در دهان ثابت می مانند. آنها مانند پروتزهای معمولی حرکت نمی کنند یا جا به جا نمی شوند. کیفیت استخوان نیز با ایمپلنتهای دندانی و بریج های بر پایه ایمپلنت تقویت می شود و با ادغام استخوان جدید در اطراف آنها، محکم تر می گردد.
جراحی ایمپلنت اوردنچر چیست؟
اوردنچر بر پایه ایمپلنت، پروتزی است که توسط ایمپلنت پشتیبانی می شود. گاهی اوقات دندان مصنوعی شما خیلی لق است و مدام می افتد یا در دهان تان حرکت می کند. داشتن چند ایمپلنت به شما این امکان را می دهد که پروتزها را در دهان خود گیر دهید تا نیفتند. اوردنچر بر پایه ایمپلنت شامل قرار دادن ۲ تا ۴ ایمپلنت در فک است. دندانپزشک یک اتچمنت به ایمپلنت ها متصل می کند تا دندان مصنوعی شما را محکم کند.
بیشتر بدانید : اوردنچر چیست؟
این کار می تواند تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام شود. بریدگی های کوچکی در لثه های شما ایجاد شده و استخوان نمایان می شود. ایمپلنت ها در استخوان قرار خواهند گرفت. قبل از قرار دادن گیره ها روی ایمپلنت به منظور نصب پروتز دندانی معمولاً لازم است سه ماه صبر کنید تا ایمپلنت به خوبی با استخوان فک ترکیب شود.
مشاوره تخصصی و رایگان
همین الان با یک کلیک تماس بگیرید
۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸
سوالات متداول
بیایید به چند سوال پر تکرار در مورد ایمپلنت های دندان نگاهی بیندازیم.
۱. عمل ایمپلنت چقدر دردناک است؟
به خاطر استفاده از بی حسی موضعی می توانید انتظار داشته باشید که در طول عمل ایمپلنت دندان هیچ دردی احساس نکنید. ممکن است گاهی اوقات فشاری را حس کنید، اما نباید باعث ناراحتی شما شود. برای بیمارانی که با پروسه های دندانپزشکی دچار اضطراب می شوند، ممکن است آرامبخش خوراکی نیز تجویز شود.
۲. چه کسانی کاندید مناسبی برای کاشت دندان نیستند؟
همه افراد کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت نیستند و از قضا دلیل آن اغلب به استخوان مربوط می شود. اگر بیمار به دلیل بیماری یا عدم وجود طولانی مدت دندان طبیعی دچار کاهش حجم استخوانی قابل توجهی شده باشد، ممکن است استخوان کافی برای حمایت مناسب از ایمپلنت وجود نداشته باشد. در اینصورت دندانپزشک بررسی خواهد کرد که آیا انجام پیوند استخوان می تواند برای کاشت ایمپلنت مفید باشد یا نه.
۳. اگر بدن شما ایمپلنت را پس بزند چه اتفاقی می افتد؟
هنگامی که این اتفاق می افتد، ممکن است درد بیشتری نسبت به معمول همراه با خونریزی شدید داشته باشید. همچنین ممکن است خونریزی متوسط تری داشته باشید که ظرف چند روز از بین نمی رود. اینها همه نشانه های آسیب بافتی هستند و باید بلافاصله توسط دکتر درمان شوند.
حرف آخر
کاشت دندان روز به روز رایج تر می شود و تا به امروز میلیون ها نفر در سراسر جهان آن را انجام داده اند. چه دندان جلویی تان را از دست داده باشید یا یک دندان آسیاب در پشت دهان، کاشت ایمپلنت دندان راه حلی است که بسیاری انتخاب کرده اند و از آن راضی هستند. با این حال صرف نظر از رایج بودن جراحی ایمپلنت اگر به فکر کاشت ایمپلنت دندان هستید، بهتر است با فرایند کلی و مراحل این پروسه آشنا شوید تا آرامش بیشتری داشته باشید. ممکن است هنوز ندانید پیوند استخوان یا اباتمنت چیست، اما در این مقاله به آنچه در روش معمول ایمپلنت دندانی شما اتفاق می افتد و اقدامات قبل و بعد آن پرداخته ایم.